Gian gyöngyékszer

Gian gyöngyékszer

Gyöngysuli 3. rész

2010. június 07. - Gian

Az első két részben az alapokkal, a szerszámokkal és a szerelékekkel foglalkoztunk. A harmadik részben végre elérkeztünk a gyöngyfűzés lényegéhez, a gyöngyökhöz. Bemutatom nektek a gyöngytípusokat, és megpróbálok hozzájuk néhány gyakorlati tanáccsal szolgálni.

Mint azt tudjátok, én inkább a kevésbé "melós" ékszereket szeretem, így általában mindenféle színű, formájú, méretű műanyag gyönggyel dolgozom, és csak "tölteléknek" használom a kása-, üveg- és kristálygyöngyöket. De azért vegyük csak sorra őket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Kásagyöngy

Több méretben kapható. Ha memória karkötőt fűzöl, figyelned kell vásárláskor arra, hogy a gyöngy közepén átférjen majd a memória drót.

2. Szalmagyöngy

Hosszabb és rövidebb változata is létezik.

3. Kocka gyöngy

A Gyöngyházban vett műanyag kocka gyöngyökkel az a probléma, hogy nagyon hamar lekopik róla a festék. Alternatívaként a Gyöngyboxban kapható Toho kockagyöngyöket ajánlom, melyek drágák ugyan, de tartósak.

4. Fazettázott és csiszolt üveggyöngyök

Átlátszó és színes változatai is kaphatóak, én nagyon szeretem őket, mert szépen visszaverik a fényt, nem kopnak el, igazi csilli-villi ékszercsodák készíthetők a felhasználásával.

5. Ásványgyöngy

Ezek általában szabálytalan formában kaphatóak, de éppen ez adja szépségüket. Mivel természetes anyagok, ezért én más természetes anyagokkal (pl. fa, kagyló) szoktam kombinálni.

6. Miracle gyöngy

Nagyon érdekes gyöngy, többféle méretben, formában kapható.

7. Fagyöngy

Nagy választékban kaphatóak a fagyöngyök is. Önmagában nagyon egyszerűnek hat, de kagylóval, érdekes láncmegoldással jó kis ékszerek készíthetők belőle.

8. Kristálygyöngy

Az üveggyöngyhöz hasonlóan ennek is gyönyörű csillogása van. Míg az üveggyöngy inkább nagyobb méretben kapható, a kristálygyöngy általában kisebb. Egészen apró változatai is léteznek, és a csiszolása is különbözik a csiszolt üveggyöngyétől.

9. Pillangó gyöngy

Leginkább közvetlen egymás mellé fűzve mutat jól. Az egymás melletti gyöngyök egymásba kapaszkodnak és a végeredmény egy egyenetlen gyöngysor lesz.

10. Kagyló

Csak hogy ne maradjon ki az alapanyagok felsorolásából, írok a kagylóról is. Vannak megmunkált (különböző formára csiszolt) és természetes kagylók. A fűzésnél óvatosan kell bánni velük, mert könnyen törnek. A lyukasztás általában szabálytalan bennük, ezért nagyobb szerelőkarikát igényelnek, amit magam szoktam meghajlítani, úgy, hogy egy részen duplán fut a karika, azért hogy ne tudjon belőle kibújni.

11. Különböző medálok

Ezeket is gyakran használom, nagyon fel tudják dobni az ékszereket. A legszebb medálokat a Gyöngyboxban lehet kapni. Karkötőre, nyakláncra, fülbevalóra is bátran használható.

12. Teklagyöngy

Ez hasonlít leginkább az igazi gyöngyre. Rengeteg féle színárnyalatban kapható.

A következő részben egy nyaklánc fűzését mutatom be lépésről-lépésre.

Találkozunk jövő hétfőn!

A bejegyzés trackback címe:

https://gian.blog.hu/api/trackback/id/tr612000147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása