Gian gyöngyékszer

Adventi a la IKEA

2014. november 23. - Gian

p1100301_1416773238.JPG_1200x852

Mindig bajban vagyok azzal, hogy hol szerezzek be kreatívkodós alapanyagokat, viszont itt Madridban a helyzet ebből a szempontból is egyszerűbb, mint Marbellán. Egy barátnőm mutatta meg nekem a Tiger nevezetű üzletet, ahova azóta is rendszeresen bejárok nézelődni, ötletelni. Sok érdekességet, és néhány kreatívkodásra is használható alapanyagot is lehet náluk találni. (Ha érdekelne az üzlet, itt megkukkanthatjátok online: http://www.tigerstores.co.uk/) Azért nem egy otthoni kreatív hobby bolt, de szerintem ez igen nagy szó, hogy ilyen is van itt. Mondjuk azt a részét is értem, hogy nincs az a rettenetes hideg, meg sötét, mint otthon télen, vagy a skandináv országokban, ahol nagyon népszerűek a kézműveskedős hobbik, de azért nekem így is van igényem arra, hogy legalább karácsony környékén bütyköljek valamit.

Az első ügyeskedésem a karácsonyra készülve ez az adventi koszorú lett. A tavaly nagyon nehezen beszerzett koszorúalapot használtam fel, és mivel a fent említett Tiger-ben elég drágák voltak a gyertyák, eldöntöttem, hogy elzarándokolok az IKEA-ba és egyúttal szét is nézek, hátha akad koroszúra való kütyü ott is. És az egész történetnek az lett a vége, hogy csak Ikeás dolgok vannak a koszorún :) A rókás füzér első látásra a kell-nekem kategóriába esett, és mivel már korábban eldöntöttem, hogy az idei dekor skandináv stílusú lesz természetes anyagokkal és piros-fehér színekkel, ezért kerestem hozzá valami pirosat és ezek a szívecskék jöttek be legjobban (amik egyébként hivatalosan asztali dekorációként szolgálnak szanaszét szórva az ünnepi asztalon). És még megdobtam az egészet a tavalyi hópelyhekkel, hogy kicsit téliesbb legyen.

Hogy tetszik? :)

Tavaszi kulcstuning

kulcs_1393449126.jpg_2448x2921

Egy blogon olvastam az ötletről, és nagyon megtetszett, hogy végre a kulcsaimat megszabadíthatom az egyhangú fém színtől és vidámba öltöztethetem :)

Pofon egyszerű a történet, még kézügyesség sem kell hozzá:

http://www.youtube.com/watch?v=59JjouRmAGc

Ha tetszik, próbáljátok ki ti is, és ha van kedvetek, mutassátok meg, hogy sikerült.

Adventi koszorú

Made in Spain

pc011959_1385933775.JPG_2544x1696

Mivel Dél-Spanyolországban nem sok hóra számíthatok, ezért egy havas koszorút készítettem, hogy egy kicsit meglegyen a tél hangulatom.

A koszorú alap beszerzése nem volt egyszerű, mivel itt hagyományosan nem készítenek adventi koszorút. Ezt egy barkácsáruházban sikerült beszereznem, hosszú kutatás után. A hópelyhek egy karácsonyi füzér darabjai és fehér karácsonyfadíszek is kerültek a koszorúra. Lényegében nagyon egyszerűen oldottam meg mindent, mivel az otthoni kreatívkodós kütyüjeim nélkül kellett boldogulnom (drótok, ragasztópisztoly).

Azért a végeredmény szerintem egészen jó lett :)

Gyöngyös adventi

adventi_2012_1354474626.jpg_728x600

Idén így néz ki az adventi koszorúm.Mivel betegen feküdtem itthon egész héten, így volt időm vele foglalkozni. A legtöbb időt a gyertyákra tekert sodronyra fűzött láncocska igényelte.

A gyertyák az újrahasznosítás jegyében még a tavalyiak, a kis gömbdíszeket a virágosomnál vettem, a lila szalag a Rossmanból van (nagyon szépeket lehet ott most kapni), a rózsaszín meg tavalyról maradt.

Ami a képen annyira nem látszik, a végén még kapott az egész koszorú egy csomó csillámport, ami annyira szép volt, ahogy szórtam :)

 

(by Anett)

Ennivaló fülbevalók

Mint mindig, ez is úgy kezdődött, hogy elmentem a gyöngyboltba, és megláttam egy gyöngyöt, amibe teljesen beleszerettem. Na ez volt az a nagy fehér alapon pink csíkos kis gyűrűszerű gyöngy. Első ötlet: tök jó lesz ez medálnak egy sima nyakláncra. De ha már lánc lesz belőle, akkor kéne hozzá fülbevaló is. De ennek óriási a közepe, mire fogom ezt felfűzni? kellenek hozzá még gyöngyök. De alá is, fölé is? Hogy fog ez kinézni? Nem lesz ez olyan kis szolid, ami menne egy egyszerű medálos lánchoz... És megszületett a megoldás is: nem fogom együtt hordani őket :) Ez a fülbevaló már önmagában is nagyon mutatós lett. És a színei pedig ennivalóak. Szerintem.

Újra itt

Elnézést kérek mindenkitől, aki esetleg várta volna a bejegyzéseim az elmúlt hónapokban. (Szerintem egy jelentkező sincs, de a biztonság kedvéért muszáj volt ez a bocsánatkérést megejtenem, meg hát miért is ne csinálhatnék úgy, mint egy népszerű blogger?! :D)

Szóval egy kis "szabadságon" voltam gyöngyfűzésügyileg. Rendezgettem a lelkemben a dolgaimat, de most úgy döntöttem, hogy ezt befejezem, és értelmesebb dolgokkal foglalkozom :) Na meg itt a nyár, és ilyenkor a lenge öltözet mellett rengeteg kiegészítő fér el az emberen. Szóval muszáj volt fűznöm valami újdonságot magamnak :)

Ezt az ötletet az egyik gyöngyboltban kitett darabról lestem el, remélem, hogy nektek is tetszik. Ma már volt is rajtam, igaz, senki nem dicsérte meg, de biztos vagyok benne, hogy irigyelték ;) Ja, és amellett hogy csillog még csilingel, csörög-zörög is, ahogy szeretem :)

 

Vikivel fűztük

Kicsit hanyagolom a fűzést mostanában. De a barátokat nem! Vikivel megbeszéltük pár héttel ezelőtt, hogy megtanítom őt láncot készíteni. Múlt hét előtti szombaton össze is ültünk egy üveg Sangria mellett fűzögetni. A vége az lett, hogy ittunk egy csomó Sangriát, megnéztük az X-Faktort. Nicolas majdnem kiesett, de szerencsére maradt :) És a lánc is elkészült. Igaz, Viki nem sokat tanult, meg én sem remekeltem nemistudomhány pohár Sangria után, de azért nem lett olyan rossz. Ugye? :)

Gyöngysuli 4. rész

Eljött az ősz, vége a szünidőnek, és én is újra itt vagyok a gyöngysulival. Ahogy ígértem, egy nagyon könnyű madzagos lánccal fogjuk kezdeni.

Lássuk a hozzávalókat:

  • 4 db gombszerű kagylógyöngy
  • 3 db nagyobb piros mintás gyöngy
  • 6 db kisebb piros fagyöngy
  • 3 m barna viaszolt zsinór
  • olló
  • mérőszalag (akinek jó a szemmértéke, ezt elhagyhatja)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Először vágjunk le 3 métert a madzagból és vágjuk el a felénél. Dupla szállal fogunk dolgozni. Fűzzünk fel rá egy piros gyöngyöt, majd csomózzuk meg az egyik oldalán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Ezután húzzuk ki az egyik szálat a gyöngyből és fogjuk a másik szálhoz, így csomózzuk meg a gyöngy másik felén is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Ezután 3 cm-re az előzőtől csináljunk még egy csomót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Az egyik szálra felfűzzük a kisebb piros gyöngyöt. Majd következik egy újabb csomó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ezután 3 cm-re jöhet egy újabb csomó, majd a gomblyukon átfűzzük az egyik szálat, és egy csomóval lezárjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Ezután hasonló módon végigfűzzük az egyik felét, majd a másikat is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Amikor készen vagyunk egyenlő hosszúságúra vágjuk a madzagunk két végét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Ezután a madzag egyik végére rácsomózzuk a másikat, majd a másikra az egyiket. Így egy állítható láncot kapunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Végül vágjuk kisebbre a kilógó részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Ezután nincs más dolgunk, mint büszkén viselni a saját készítésű láncunkat.

Hála karkötő Erikának

Ezt a karkötőt készítettem Erikának hálából, amiért kitartóan talpmasszázsol. Ajánlom mindenkinek egyébként a talpmasszázst, nagyon üdítően tud hatni, főleg ha mellette még egy jót cseverészhetsz is az "anyósoddal".

A karkötőre visszatérve, csak annyit tudtam kihúzni belőle, hogy sárga karkötője még nem nagyon van, ezért csináltam neki sárgát. Remélem, tetszeni fog neki :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (by Anett)